Meistä

Malmbacka on mökkikylä maalla, Raaseporissa, Suomen etelä-rannikolla, kulttuurihistoriallisen Snappertunan sydämessä 2 km etäisyydellä vanhasta Kuninkaantiestä. Tammisaareesta on matkaa 15km, Helsinki on vain tunnin ajomatkan päässä, Turku puolentoista tunnin ajomatkan päässä ja Suomen eteläkärjesta, Hangosta on ajomatkaa 45 minuuttia.

Luonamme voit nauttia kauniista maaseutumiljööstä ja luonnon tarjoamista elämyksistä. Nauti ympäröivän luonnon hiljaisuudesta ja rauhasta, villieläimistä, linnunlaulusta, metsän huminasta ja upeista auringonnousun ja -laskun hetkistä!

Jos koet liikenneyhteyksien vaikeuttavan meille tulemista, voimme noutaa Sinut sopimuksen mukaan Karjaan rautatieasemalta.

Mökkikylä on yhdistelmä miilunpolttajan majoja ja pieniä hirsimökkejä ilman sähköä, raikasta juomavettää saat pumppaamalla kaivosta.

Ruoka valmistetaan avotulella, pesumahdollisuus on saunassa ja WC on vanhaa ja kunniallista laatua = ulkohuussi.

Alueella sijaitsee kolme vanhaa hiilimiilun pohjaa muistoina menneiltä ajoilta, jolloin 1600-luvulla miiluissa valmistettiin hiiliä läntisen Uudenmaan rautaruukkien käyttöön. Olemme säilyttäneet kaksi miilunpohjaa, ja yhden olemme restauroineet toimivaksi hiilimiiluksi, joka rakennetaan vuosittain ja sytytetään aina syyskuussa. Ensimmäistä miilunpolttajan viikonloppua vietettiin 8 – 9.9.2012.

Täällä sinulla on mahdollisuus osallistua miilunrakennuksen eri työvaiheisiin ja oppia ne arvokkaat työvaiheet, joita miilunpolttajat ennen aikaan metsissä työkseen tekivät. Näin haluamme mahdollistaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan tietotaidon siirtämisen meille ja tulevaisuuden sukupolville.

Huolenpito ympäristöstämme on meille tärkeää, ja siksi pyrimme pitämään ympäröivän luonnon mahdollisimman luonnonmukaisena mökkikylää rakentaessamme. Esim. liikkuminen alueella tapahtuu jalkaisin eläinten muodostamilla poluilla.

Miilunpolttajan majat ovat yksinkertaisia, samanlaisia kuin ne majat, joissa miilunpolttajat aikoinaan asustivat metsien keskellä miiluja polttaessaan.

Saat nukkua levollista unta puisella lavitsalla lampaantaljan päällä tulen rätistessä luonnonkivistä muuratussa tulipesässä.

Aamulla heräät linnunlauluun ja voit ihailla auringonnousun kauneutta.

Kodikkaassa hirsimökissä nautit yksinkertaisen sisustuksen toimivuudesta. Täälläkin nautit rauhasta ja linnunlaulusta.

Thelma-grillillä voit valmistaa ruokaa avotulella, polttopuut hakkaat itse puuliiterissä, tai jos se tuntuu liian rankalta ponnistukselta,voit myös ostaa valmiiksi pilkottuja puita. Myös saunalla pilkot puut ja hoidat itse lämmityksen.

Ulkovessaan on varattu wc-paperia, vettä ja saippuaa.

Vettä voit noutaa meiltä, sillä asumme mökkikylän viereisessä talossa.

Mökkikylämme kehittyy jatkuvasti uusien yöpymismahdollisuuksien, kahvilan ja muiden rakennusten myötä. Kaikki rakennukset saavat oman nimensä ja selityksen, miksi kyseinen nimi on valittu.

Tule ja Koe mökkikylämme tarjoamat elämykset!