Aktiviteetit

Heittäydy vapaalle arkipäivästä ja koe yö miilunpolttajan majassa miilumetsässä keskellä luonnon hiljaisuutta metsän eläimet lähelläsi. Majat on sisutettu kahdella laverilla joissa on lampaannahkavällyt ja lisäksi on ylimääräinen laveri johon kolmas henkilö saa yösijan.  Täällä voit irtaantua arkipäivän stressistä, nauttua luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Miilunpolttajan maja lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja lämmität majan itse. Sitten voit nukahtaa rätisevän tulisijan äänet taustalla. Heräät seuraavana aamuna levänneenä uusin voimin. Et tule todellakaan katumaan tätä kokemusta! Tämä seikkailu sopii kaiken ikäisille jotka haluavat kokea jotain erityistä ja uudenlaista.  Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Grillaaminen

Kun yövyt Malmbackassa sinun on mahdollista käyttää grillipaikkoja ilman eri kustannusta. Voit grillata ja laittaa ruokaa avoimen tulen äärellä, voit kokea leiritulen lämmön ja räiskynnän, voit rentoutua ja vain nautiskella. Yksinkertaisia ruoanlaittovälineitä kuten esim. kattiloita ja  paistinpannuja voit lainata grillikatoksesta.  Meillä on yksi grillipaikka avoimen taivaan alla ja yksi grillikatos Thelmassa. Grilli lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja laitat tulen itse. Ole varovainen tulenkäsittelyssä! Lähimmät ruokakaupat löytyvät Karjaalta ja Tammisaaresta.

Voit myös varata illan vain grillaamista varten ystäviesi, työkavereittesi ja perheesi kanssa. Huolehdi tarkoin että tuli on sammunut kun lähdet grillipaikalta.

Hinta: 10 € / aikuinen, 5 € / lapsi 1-17 vuotta, korkeintaan 15 henkilöä grillikatos Thelmassa. Ulkogrillissä ei henkilörajoitusta.

Sauna Anna

Kun yövyt Malmbackassa sinun on mahdollista saunoa ilman eri kustannuksia. 

Voit myös halutessasi varata saunan erikseen perheellesi, hyville ystävillesi, työkavereille,  kaveriporukalle tai joulusaunaksi. Hakkaat halot ja lämmität saunan itse. Vettä on saunan takana olevassa säiliössä, kannat siletävettä sisään ja täytät vesiastiat. Muista lisätä halkoja saunaan niin että kuivia halkoja on valmiina seuraavia saunojia varten. Saunan löylyt ovat varsin ihanat koska hapen tarjonta on todella hyvä.

Tule ja nauti todella hyvästä saunasta. Saunassa on tilaa korkeintaa kuudelle saunojalle. Hyvällä onnella voit nähdä hirviä tai peuroja niiden polulla saunan vieressä.

Hinta: 35 € / 2 tunti, korkeintaan 6 henkilöä.

Hiilenmyynti

Hiilet jotka valmistamme Miilupyhän aikana myymme myöhemmin grillihiilinä. Ne ovat parhaat grillihiilet jotka maassamme on saatavissa ja niissä on korkea energia-arvo. Sinun tulee olla tarkkana kun grillaat makkaraa tai pihvejä Malmbackan hiilillä jottet polta kaikkea!  Kun totut käyttämään meidän hienoja hiiliämme niin jatkossakin osaat hienosti  grillata niin että ruokavieraasi ovat varmasti tyytyväisiä. Halot joista hiili valmistetaan ovat laatutarkistetusta metsästä ja lähellä tuotettua.

Hinta: Iso säkki 20 € tai Pieni säkki 10 € / säkki

Vaellukset islanninhevosilla Malmbackaan

Koe ainutlaatuinen elämys, vaella islanninhevosilla Malmbackaan talli Solfarista. Voit ottaa yhteyden Jaana-omistajaan joka suunnittelee vaellukset, voit myös esittää omia toivomuksia.

Pakettiin kuuluu vaellus islanninhevosilla, yöpyminen tunnelmallisessa miilunpolttajan majassa lampaannahkavällyissä, perinneruoka = miilupulla, porokahvi lisukkeella, saunominen, opastus, aamiainen, mukavaa yhdessäoloa. Jaana on mukava ja kokenut ratsastaja. Varaa vaellus: www.tallisolfari.com

Hinta: Jaana kertoo hinnat.

Luontopolku & pick-nick paikat 2022 auki kl 10 . 20.00

Polun varrella voit nauttia hiljaisuudesta ja hienosta luonnosta.

Punaisten pallojen luona löydät kuvia ja kysymyksiä, ja täällä voit kokeilla mitä tiedät eläimistä, luonnosta ja hiilenpoltosta. Luontopolku sopii lapsille, aikuisille, ryhmille jne.

Käynti polulla varataan etukäteen ja siitä peritään pieni maksu, hintaan sisältyy pick-nick paikka haluttaessa

Hinta 1 – 10 henk = 10 €, 11-20 henk = 20 €, 21-30 henk = 30 €

Lisäinfoa luontopolun teemoista ja aikatauluista saat tästä Ajankohtaista ja seuraa meitä Facebookissa

                                

Jotain erityistä miilumetsässä

Tule ja koe jotain aivan erityistä. Vietä pikkujoulu, syö jouluruokaa leirinuotiolla, syö tonttupuuroa ja piparkakkuja ja nauti glögiä. Osallistu tonttujahtiin joka tapahtuu majojen luona ja luontopolulla tai koe uusi vuosi miilumetsässä,  tähtikirkas yö miilumetsässä on myös hyvä idea.

Jos haluat järjestämme sinulle paketin johon kuuluu esimerkiksi tonttupuuroa, piparkakkuja ja glögiä. Jos maassa on lumi niin voimme järjestää pulkka-ajelun miilumetsään. Mäet eivät ole suuria mutta jos lumi on maassa niin ajelemaan vain! Ota soveltuvat varusteet mukaan ja tule kokemaan luonnon hiljaisuus kaikkina vuodenaikoina!

Mehän olemme auki vuoden ympäri.

Vihkiminen ja kastelutilaisuudet miilumetsässä

Suunnitteletko häitä ja haluat tulla vihityksi toisenlaisessa paikassa paljaan taivaan alla luonnon keskellä, silloin oikea valinta on Malmbackan miilumetsä. Meillä on mahdollisuus  tarjota kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka vihkimiselle luonnon keskellä. Istumapaikkoja kannoilla ja penkeillä on 80 – 100 henkilölle tai enemmänkin jos niin toivotaan.

Yöpymiset voi myöskin varata meiltä.

Ota mielellään yhteyttä meihin, suunnitellaan yhdessä mieliinpainuvat hääjuhlat miilumetsässä!

Hinta: Varaus vihkimiseen tai kastetilaisuuteen Malmbackan miilumetsässä 220€ / vihkiminen tai kaste.

Yöpyminen alueella hinnaston mukaisesti: https://malmbacka.fi/yopyminen/

Tähtikirkas yö

Erityisen hienon kokemuksen saa kun kirjaudut Malmbackaan kun kuu loistaa ja tähdet tuikkivat. Tähtitaivas näyttäytyy erityisen hienona Malmbackan yläpuolella. Pieni valkea grillissä samalla kun nautit tähtikirkkaasta yöstä luo uskomattoman tunnelman.  Kirjaudu sisään yhdeksi tai useammaksi yöksi kokeaksi tämän! Ota mielellään mukaan kartta / kirja tähtitaivaastaniin voit seurata mitä näet tähtitaivaalla.

Näyttelyt

Voit tutustua alueella informaatioon joka kertoo hiilenvalmistuksesta miilussa. Meillä on kolme hiilipohjaa, yhden niistä olemme restauroineet ja siinä poltetaan miilu kerran vuodessa ja järjestetään viikonloppuna viikko 36 vanhanajan tyyliin ja sitä kutsutaan Miilupyhäksi. Sen tarkoituksena on näyttää miten miilunpolttaminen tapahtui entisinä aikoina. Hiiltä tarvittiin ruukeissa raudan valmistamiseen, joka oli hyvin tärkeä elinkeino Suomessa alueen ruukeissa. Meillä on useita näyttelyjä kuvin ja tekstein joihin voit tutustua ja saada informaatioita miilunpoltosta alueella. Meillä on myös vanhoja työkaluja joita käytämme edelleenkin kun valmistamme hiiliä miiluissa nykyisin. Kokoamme myös uusia näyttelyjä, meillä on paljon kerrottavaa ja näytettävää teille.