Bra att veta

Vid ankomst

Enligt överenskommelsen vid bokningen har ni tillgång till kolarkoja eller stuga.

Meddela per telefon om ändringar uppstår.

Vid ankomst möter vi er vid parkeringen, visar er runt på området, ger nödvändig information om hur allt fungerar hos oss och var du hittar allting.

Undrar du över något eller händer det något oväntat så är det bara att kontakta oss, vi nås dygnet runt genom att du ringer oss

Betalning: sker kontant vid ankomst eller MobilePay, ej kort.

Parkeringen är direkt vid inkörningen till Malmbacka. Vi rör oss till fots på området och fordonen får inte medtagas till kolarkojor och stugor om ingen annan överenskommelse är gjord.

Elektricitet: Vi har ingen elektricitet på området istället använder vi stormlyktor, stearinljus, ved.

Kolarkojorna har en egen spis där du eldar själv för att få varmt i kojan.

Stugorna är trevligt inredda för 2 till 5 personer. Stugorna har egen spis, med vilken du själv värmer stugan. Sänglinne ingår men du kan även hyra sovsäck om det blir kallt. ( inte vinterbonade )

Städning: Innan avfärd städar du efter dig och fyller på ved iövernattnings stuga / -kojan, grillen och bastun.

Mat: Mat tillreder du vid öppen eld på grillplatsen. Eld får absolut inget göras upp någon annanstans på området !

Bastun värmer du själv och vattnet bör du vara sparsam med så det räcker till flere.

Veden till kolarkojorna, stugorna, grillen och bastun hugger du själv eller så har du möjlighet att köpa färdighuggen ved.

OBS! Malmbacka sköter asktömningen från spisarna och oljepåfyllning i lycktorna.

Toalett: Vi har utedass med toalettpapper, vatten och tvål.

Djur: Vi har reserverat Kolarkojan Fanny för djurvänner. Djur får vistas kopplade på området men inte störa övriga gäster. Djuren får inte gräva gropar i marken eller lämna avföring efter sig.

Simstrand finns i Box 7 km från oss, det är en lugn, fin, långgrund, barnvänlig simstrand med utedass. N 59º 56.4077’  /  E 23º 37.8292’

I Ekenäs och Hangö finns det många fina stränder. Stränderna är oftast rena men du bör ändå vara vaksam på om det finns glas i sanden.

Om en olycka inträffar: I bastun, grillhuset, stugorna och kojorna finns brandsläckare. I stugorna och kojorna finns även brandvarnare. I grillhuset finns en Första Hjälp-väska.

Närmaste läkarhjälp finns 15 km från oss inne Ekenäs.

Hälsovårdscentralen dag: Östra Strandgatan 9, 10600 EKENÄS. Tel. 019-2893000

Sjukhusets första hjälp, kväll och natt: Östra Strandgatan 9, 10600 EKENÄS. Tel. 019-2893000. Vid brand eller annan akut fara ring 112, kontakta även oss.

Rökning: Var noggrann med att du inte smutsar ner och lämnar cigarettrester efter dig i naturen, olyckan händer lätt och det kan börja brinna, här finns även barn och djur som kan äta dem. Rökning är förbjuden i byggnaderna.

Grillning och uppgörelse av eld på området är endast tillåten på grillplatsen. Egna grillar bör inte användas!

Sophantering: Skräp och rosk bör du städa efter dig och lägga det i avsedd behållare vid parkeringen.

Packning och utrustning: Vi rekommenderar att du packar med dig vädertåliga kläder, regnkläder och vattentåliga skodon.

Varma kläder för kalla kvällar och nätter (mössa, vantar, yllesockor och tröja) Ett bra tips; man sover gott med mössa på huvudet och sockor på fötterna när det är kyligt.

Handduk, baddräkt, sovsäck, kamera, kikare, penna, anteckningsblock, vattenflaska, viktiga mediciner, myggspray och häfta.

Ofredande på området: I vår stugby önskar vi att alla tar hänsyn till varandra, naturen, de vilda djuren, lugnet, tystnaden och allemansrätten.

Vi önskar att du följer vårt regelverk och inte är störande på något sätt. Om störandet eller motsvarande opassligheter förekommer ber vi er genast avlägsna er från området.

Vi önskar att alla får och kan trivas, samt njuta av tillvaron på området och återkommer igen.